Справка на ДС - Камбоджа заплашва, че ще спре вноса на измервателни уреди от НРБ заради дефекти


„Завод „Електра“, който произвежда електромери за износ, доставя голямо количество некачествени еднофазни електромери на чужди фирми в Камбоджа ...- така започва справката на ДС за износ на 8 000 електромера, от които завод „Електра“ „е експедирал 4 400 броя, от които половината са негодни“ със следните дефекти:
Не е извършена най-елементарна настройка на постоянния магнит, който опира в диска и само поради тази причина значителна част от електромерите не могат да работят, дори дискът трудно се върти с ръка.
2. Някои електромери, въпреки че работят нормално, след изключване на напрежението, в продължение на няколко секунди се връщат в обратната посока.
3. Монтажът на електромерите е изпълнен небрежно, табелките на различните типове електромери са объркани.
4. Напрежителните бобини не са импрегнирани, както трябва да бъде съгласно техническата спесификация.
5. Лаковото покритие на магнитопроводите е некачествено и на места се вижда ръжда.
Дефектите са толкова очебийни, че проверяващите се чудят, как електромерите са минали контролните изпитания в завода? В информацията на ДС по-нататък се казва:
„Понастоящем електромерите, които се произвеждат от завода за Камбоджа, са само некачествени. Въпросът е доста нашумял в Камбоджа, хората вече говорели, оплаквали се на фирмите и връщали електромерите, а фирмите вносители заплашили нашето търговско представителство, че ще бъде уведомено Министерството на електрификацията на Камбоджа, което ще забрани вноса от нашата страна не само на електромери, но и на всички други измервателни уреди.Източник: фейсбук профил на Вили Лилков

ВИЖТЕ ОЩЕ: Аз живях през соца: 1979 г. голямата мечта на семейството ми –да си купим цветен телевизор


Най-четени

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now