АЛ ПАЧИНО БЛАГОДАРИ НА МАЙКА СИ


"Майка ми почина преди да стигна до успеха. Помня, когато бях на десет години. Нашата квартира беше на последния етаж, доста студена. Долу, от улицата, приятелите ме викат да сляза при тях, но мама не ме пусна. Много се ядосах и започнах да й викам без да спирам. Тя понесе моите упреци и така ми спаси живота. Разбирате, нали, всички тези приятели, които тогава ме викаха при тях на улицата, вече ги няма. Тя не искаше да се шляя безцелно до късно навън, а да се уча. И именно, благодарение на това, аз сега седя тук и разговарям с вас. Всичко е много просто, нали, а ние сме така разсеяни...".
* Алфредо Джеймс Пачино е от семейство на италиански имигранти в Източен Харлем, Ню Йорк, малко след като неговите бабa и дядо са емигрирали в САЩ от италианския остров Сицилия. Роден е в нюйоркския квартал Бронкс на 25 април1940 г. в семейството на Салваторе и Роуз Пачино, които се развеждат, когато Пачино е още дете. Баща му Салваторе напуска семейството, когато Алфредо е още бебе и грижите за него поема неговата майка и нейните сицилиански родители. Цялото си детство Алфредо прекарва недалече от Бронкс - нюйоркски район с лоша репутация. В редки и специални случаи майка му го води в киното, където той се влюбва във филмите и постепенно започва сам да пресъздава някои сцени от филмите, които е гледал.
Като тийнейджър се захваща с каквато и да е работа: пощенски служител, портиер, театрален разпоредител и строителен надзирател. Всъщност, едва на 14-годишна възраст, когато отива да гледа представлението на „Чайка“ по Чехов в театъра Елсмър в Южен Бронкс е за първи път истински запален по идеята да стане актьор. Съвсем скоро се записва в студиото на Хърбърт Бъргоф, където изучава драма (всъщност започва с комедия дори пее, но неговата страст е драмата) и изкуства. На седемнадесет години се премества в централната част на Ню Йорк, за да продължи театралното си образование....
90-те години са много продуктивни за Пачино. Той участва в редица големи продукции, изпълнявайки най-разнообразни роли. През 1990 г. например печели още една номинация за Оскар в раздела за второстепенна роля във филма на Уорън БийтиDick Tracy“ и за трети път е Майкъл Корлеоне в „Кръстникът 3“.
Успехът му е повече от грандиозен. Пачино е известен с алергията си към звездния блясък и затова стои далеч от светската суматоха. Живее в скромен апартамент в Ню Йорк. От последната си, вече бивша приятелка актрисата Бевърли Д'Анджело, с която се запознава през 1977 г. има две деца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:"Съветите на майката са най-безопасни за следване" -Хари Бърн и най-демократизиращото събитие в САЩ


Най-четени

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now